Ο Γιώργος Κατσάνος, ο Νο1 Έλληνας performer,  διδάσκει στο Αθηναϊκό Ωδείο, Jazz πιάνο, Jazz Θεωρία & Αρμονία, αυτοσχεδιασμό, Ear Training, οργανογνωσία.

 

Σύντομο Προφίλ :

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών στη τάξη του καθηγητή Μαρατζίνου. Στην Ελλάδα σπούδασε επίσης κλασικό πιάνο.

Το 1993 θα αποφοιτήσει  από το περίφημο πανεπιστήμιο της Αμερικής (Βοστόνη) Berklee College of Music με έπαινο, στην ειδικότητα Professional Music Major με κύριο όργανο το πιάνο.

Το 1995 συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Γυναίκα Μυστήριο» σε σκηνοθεσία Β. Βαφέα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ και του γκρουπ «EOS».

Έχει συνεργαστεί με τους Λ. Πλάτωνος, Ν. Μαυρουδή, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Φ. Δεληβοριά, Σ. Γιαννάτου, Κωνσταντίνο Ρήγο, μουσικό σχήμα IRIS , Magrathea , Π. Μάργαρη, Α. Καραταράκη και άλλους καλλιτέχνες.

Ο Γιώργος Κατσάνος συνθέτει μουσική με Piano Sampler και ιδιόφωνα όργανα.  Η νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “BLUR” (TCM MUSIC) είναι μια ηχητική πρόταση από ηλεκτρονικά, ακουστικά και experimental μουσικά όργανα, μινιμαλιστικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα που δημιουργούν μέσα από ένα ομιχλώδες τοπίο, μια ambient-κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

 

================

Το Ear Training, είναι ένα πολύτιμο μάθημα για μέσου επιπέδου και προχωρημένους φοιτητές μουσικής, αλλά και για αρχάριους με ταλέντο και υψηλούς στόχους. Είναι μάθημα -κατά το μεγαλύτερο μέρος του- πρακτικό, βιωματικό και προσφέρει τον τρόπο και την άσκηση που καθιστά "το αφτί" του μουσικού, μέρος του μουσικού του οργάνου.

Η μουσική αντίληψη, δεν είναι χάρισμα - όπως πολλοί πιστεύουν - είναι ειδική δεξιότητα και εκπαίδευση.

Ολοκληρώνοντας ένας φοιτητής τον κύκλο σπουδών, θα μπορεί να "μεταφέρει" στο χαρτί ή το μουσικό του όργανο μία μελωδία ή ένα μουσικό έργο που ακούει, θα γνωρίζει τις βασικές αρχές αυτοσχεδιασμού, θα αντιλαμβάνεται και θα αιτιολογεί μία μουσική σύνθεση. 

Το μάθημα διδάσκετε κατά τα πρότυπα του πανεπιστημίου Berklee (U.S.A.) από όπου αποφοίτησε και ο κ. Κατάνος.   

Είμαστε στη διάθεση σας, για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών.

 

 


 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ   Αγ. Σοφίας 96  & Μυκάλης, 171 23 Νέα Σμύρνη Τηλ.:  210 933 1244