ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

Εδώ παράγουμε πολιτισμό !

   Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars - Σεμινάρια - Seminars  

 

MasterClass κλασικού πιάνου με την

Lilia Boyadjieva               

Σάββατο 17 και τη Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Το MasterClass απευθύνεται σε τέσσερις κατηγορίες ενδιαφερομένων :

α. Κατωτέρα & Μέση σχολή

β. Ανωτέρα σχολή – Πτυχίο - Δίπλωμα

γ. Ακρόαση  Διπλώματος (όλο το πρόγραμμα)

δ. Ακροατές 

Το MasterClass θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Ε. Satie του Αθηναϊκού Ωδείου, από τη διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια Lilia Boyadjieva.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο MasterClass γίνεται δεκτή έως και τις 13/4/2010 στη γραμματεία του ωδείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Σόφια, Βουλγαρία. Τελείωσε το Κολλέγιο Μουσικής στη Σόφια το 1975 και έγινε δεκτή τον ίδιο χρόνο στο Εθνικό Ωδείο της Βουλγαρίας, όπου σπούδασε με τους καθηγητές Κονσταντίν και Τζούλια Γκάνεβ. Αποφοίτησε το 1979 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Σόφια και, με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας, στην τάξη του καθηγητή Τ. Γκούτμαν στο περίφημο Ωδείο «Τσαϊκόφσκυ» της Μόσχας. Παράλληλα συμμετείχε και σε σεμινάρια σημαντικών καθηγητών, όπως του Μ. Βοσκρεσένσκυ στην Βαϊμάρη και του Γκεόργκυ Σέμποκ στην Ουγγαρία.

Έχει κερδίσει Βραβεία στους μεγάλους Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου της « Σενιγκάλια » (Ιταλία, 1979), «Βιάννα ντα Μόττα» (Πορτογαλία, 1983) και «Μαρία Κάλλας» (Αθήνα, 1985). ΄Εκτοτε, εμφανίζεται σε πολλά ρεσιτάλ και σε συναυλίες ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα (Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και Ορχήστρα των Χρωμάτων) και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετέχει σε πολλά Φεστιβάλ ως σολίστ, με ορχήστρες  ή σύνολα μουσικής δωματίου ενώ παράλληλα πραγματοποιεί πολλές ηχογραφήσεις για διάφορα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα.

Από το 1991 που εγκαταστάθηκε στην Γαλλία, η σταδιοδρομία της επικεντρώνεται στην χώρα αυτή. Ηχογράφησε όλα τα έργα του Σάμιουελ Μπάρμπερ για πιάνο, ορισμένα από αυτά μάλιστα σε πρώτη εκτέλεση. Έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία (Fanfare, USA : “ … probably the most valuable CD solely devoted to Barbers keyboard music”).

O τελευταίος της δισκος (2006) είναι αφιερωμένος στην Φούγκα από τον J. S. Bach μέχρι σήμερα, με χαρακτηριστικά δείγματα έργων όλων των ενδιαμέσων εποχών. Ο δίσκος αυτός εκδόθηκε από την Artek Recordings, USA.

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του ωδείου :

                                      210 933 1244 (16.00-21.00)

 

 

 

 


 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ   Αγ. Σοφίας 96  & Μυκάλης, 171 23 Νέα Σμύρνη Τηλ.:  210 933 1244