ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ     

  

 

Πίνακας Ανακοινώσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη γιορτάζεται με μια ξεχωριστή ημερίδα στη Ν. Σμύρνη

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη γιορτάζεται με μια ξεχωριστή ημερίδα στη Ν. Σμύρνη

Ημερίδα με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης «Ποιότητα Ζωής» το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, 10:00-14:00, στον Πολυχώρο «Γαλαξίας» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, με τον εύγλωττο τίτλο «Η επιδημία του διαβήτη-Δράσε σήμερα για να αλλάξεις το αύριο»

Πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι δωρέαν:
• Μετρήσεις σακχάρου
• Δείκτη Μάζας Σώματος
• Υπολογισμός του κινδύνου εμφάνισης Διαβήτη

Κατά τη διάρκεια της ημερίδα, που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με τη συμμετοχή της ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη», οι επισκέπτες  μπορούσαν να συνομιλήσουν με τους ιατρούς και τους διαιτολόγους που  συμμετείχαν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης και διατροφής του διαβήτη.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 12.00-14.00-Πολυχώρος «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Πλατεία Ν.Σμύρνης
EIKASTIKO_DIAVHTHSΣυντονίστρια-πρώτη ομιλήτρια
Ελισάβετ Ηλιάδου, Ειδικός Παθολόγος με εξειδίκευση στο Διαβήτη, Υπεύθυνη του τμήματος Διαβήτη-Παχυσαρκίας της Βιοκλινικής Αθηνών.

Ομιλητές:
Σταύρος Παππάς, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα
Επιστημονικό πρόγραμμα εκδήλωσης "« Η επιδημία του διαβήτη-Δράσε σήμερα για να αλλάξεις το αύριο»
Άννα Γκρόζου, Εξειδικευμένη στο Διαβήτη Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν.Ν.Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»
Βασιλική Πυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, υπεύθυνη της Nutrimed

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον Φίλιππο Φιλιππίδη, Παθολόγο-Διαβητολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: 19.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

Εκδηλώσεις Ευαισθητοποίησης: στις 19:00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας με μια μεγάλη «συμβολική ενέργεια».

Με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και της Νεανικής Χορωδίας του Αθηναϊκού Ωδείου.

«Ο διαβήτης», τονίζει σε δηλώσεις της η γιατρός Ελισάβετ Ηλιάδου, «απασχολεί σήμερα περισσότερους από 380 εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας, αποτελεί μια ακόμα σημαντική ευκαιρία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο η Κοινή Γνώμη γύρω από τις συνέπειες αυτής της σύγχρονης μάστιγας, η οποία όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ‘’σιωπηλός δολοφόνος’’ για τις πολλές και σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην υγεία».

Παράλληλα, υπογραμμίζει, «δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι 200 χιλιάδες άτομα πάσχουν από διαβήτη στη Ελλάδα χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ συγχρόνως μας προβληματίζει ιδιαίτερα το υψηλό ποσοστό διαβήτη κύησης, το οποίο αφορά περίπου το 18% των εγκύων παγκοσμίως».

Και καταλήγει η κα Ηλιάδου επισημαίνοντας την ανάγκη για «περισσότερους και συχνότερους ελέγχους σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Η Ημερίδα για τον Διαβήτη είναι η μοναδική ελληνική εκδήλωση η οποία έχει περιληφθεί στον παγκόσμιο χάρτη που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), μαζί με άλλες 201 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνολικά 55 χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

Η γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου  είναι ανοικτή  Δευτέρα έως Παρασκευή 4μ.μ - 9μ.μ. για πληροφορίες και νέες εγγραφές. Τηλέφωνο (+30) 210 933 1244. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας !   

 

 

Στο Αθηναϊκό Ωδείο μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μουσικής για προσωπική ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία, ή να ενταχτείτε στα επαγγελματικά τμήματα και να αποκτήσετε Πτυχία και Διπλώματα   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ  από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοντά μας μπορείτε να διδαχτείτε οργανική,  φωνητική  ή  θεωρητική μουσική, όλων των στυλ (Κλασσική, Jazz, Μοντέρνα, Παραδοσιακή ) και όλων των οργάνων και να αποκτήσετε τις γνώσεις και τα εφόδια  που θέλετε για την προσωπική σας ευχαρίστηση ή για επαγγελματική καριέρα και σταδιοδρομία.

Η διδασκαλία της Μουσικής είναι ευχάριστη και δημιουργεί ψυχική ανάταση και ευεξία

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ οι σπουδές σας θα  πάρουν άλλη αξία, πλάι σε έμπειρους διακεκριμένους καλλιτέχνες καθηγητές που ξέρουν να σας οδηγούν γρήγορα και με επιτυχία στους στόχους σας.

Δείτε Εδώ καλλιτεχνικές δράσεις με σπουδαστές και καθηγητές μας !  

---------------

Βρείτε μας στο facebook και δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις μας

 

 

Master Class και Σεμινάρια

  • κλασικών οργάνων

  • ανώτερων θεωρητικών

  • μοντέρνων οργάνων

για τελειόφοιτους ή απόφοιτους Ωδείων και Μουσικών Πανεπιστημίων που επιθυμούν να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τεχνικές, ρεπερτόριο για διαγωνισμούς ή εξετάσεις και μεθόδους διδασκαλίας.

έναρξη τμημάτων και ατομικών ακροάσεων - Master Class, όλο το χρόνο.
πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Ωδείου τηλ. (+30) 210 9331244 Δευτέρα - Παρασκευή 16.00-21.00

 

 

Το Αθηναϊκό Ωδείο δέχεται νέες εγγραφές όλο τον χρόνο

Κοντά μας μπορείτε να διδαχτείτε οργανική,  φωνητική  ή  θεωρητική μουσική, όλων των στυλ (Κλασσική, Jazz, Μοντέρνα, Παραδοσιακή ) και όλων των οργάνων
 

Στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μουσικής για προσωπική ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία, ή να ενταχτείτε στα επαγγελματικά τμήματα και να αποκτήσετε Πτυχία και Διπλώματα   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ  από το Ελληνικό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

     Tο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ προσφέρει επίσημα το εκπαιδευτικό και εξεταστικό πρόγραμμα καθώς επίσης και τους τίτλους σπουδών Registry of Guitar Tutors (RGT) και London College of Music του University of West London.

Το διδακτικό έτος 2015-2016 προσφέρονται :

Ταχύρρυθμα τμήματα για επαγγελματίες, τελειόφοιτους ή απόφοιτους ωδείων ή μουσικών σχολείων και πανεπιστημίων, ενήλικες ή ταλαντούχους αρχάριους, που μπορούν να προσφέρουν στους σπουδαστές μας την ευελιξία της ταχύτητας ως προς την υλοποίηση των στόχων τους.

Τμήματα προετοιμασίας για Ελληνικά (ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ) και ξένα μουσικά Πανεπιστήμια και σχολεία.

Σεμινάρια παιδαγωγικής μουσικής, μουσικής τεχνολογίας, Jazz, αυτοσχεδιασμού, μοντέρνας σύνθεσης, ηλεκτρονικής γραφής κ.α. βασισμένα στις ανάγκες του σύγχρονου εκπαιδευτικού, μουσικού ή φοιτητή μουσικής και θεάτρου. Διακεκριμένοι καθηγητές, εισηγούνται τα πιο "καυτά" θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καλλιτέχνη.

Στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ οι σπουδές σας θα  πάρουν άλλη αξία, πλάι σε έμπειρους διακεκριμένους καλλιτέχνες καθηγητές που ξέρουν να σας οδηγούν γρήγορα και με επιτυχία στους στόχους σας.

Κλασική – Τζαζ – Μοντέρνα και Παραδοσιακή Μουσική για παιδιά, έφηβους και ενήλικες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 – 21.00 στο 210 933 12 44

 

Μουσικό Γκαλά Του Τμήματος Musical  και Pop, του Αθηναϊκού Ωδείου 13 Μαΐου 2013

 

Δείτε ένα video από τη συναυλία με τον καθηγητή μας Αποστόλη Ψυχράμη να τραγουδάει  από το "The Wild Party" το "What About Her" , στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαγεωργίου.

 

 

Η Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, παρουσιάζεται στη τηλεοπτική εκπομπή

« ο παλιός είναι αλλιώς »

της Έλντας Πανοπούλου  
Πάσχα 2013...
 

 

 

Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου

Εγγραφές νέων μελών στη Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους και αφορούν νέους, φιλόμουσους, από 11 έως 27 ετών, που αγαπούν το τραγούδι και επιθυμούν να βελτιώσουν ή να μάθουν σωστά, μέσα από τη χορωδιακή μουσική, να χρησιμοποιούν τη φωνή τους.

Η πρόοδος δεν οφείλετε αποκλειστικά στο "ταλέντο" αλλά στην προσπάθεια και την επιμέλεια.

Η Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, έχει ποικίλο ρεπερτόριο και έχει στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις σε συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου Δευτέρα έως Παρασκευή 4μμ-9μμ 210 933 1244

 

 

Λειτουργεί σελίδα - πίνακας ανακοινώσεων στο Face Book.

 

 Μπορείτε να εγγραφείτε (δωρεάν) και να σας ενημερώνουμε ηλεκτρονικά για εκδηλώσεις, συναυλίες, διαλέξεις και Master Classes που διοργανώνουμε.

Face Book :  ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ - ATHENIAN CONSERVATORY

===============

Οι φοιτητές ή οι γονείς των ανήλικων σπουδαστών, οφείλουν να ενημερώνονται από τους πίνακες ανακοινώσεων του Ωδείου  

Ο Γιώργος Κατσάνος, ο Νο1 Έλληνας performer,  διδάσκει στο Αθηναϊκό Ωδείο, Jazz πιάνο, Jazz Θεωρία & Αρμονία, αυτοσχεδιασμό, Ear Training, οργανογνωσία.

 

Νέα τμήματα: ξεκινάνε τμήματα  Ear Training

 

Ολοκληρώνοντας ένας φοιτητής τον κύκλο σπουδών, θα μπορεί να "μεταφέρει" στο χαρτί ή το μουσικό του όργανο μία μελωδία ή ένα μουσικό έργο που ακούει, θα γνωρίζει τις βασικές αρχές αυτοσχεδιασμού, θα αντιλαμβάνεται και θα αιτιολογεί μία μουσική σύνθεση. 

Δηλώστε συμμετοχή άμεσα στη γραμματεία

διαβάστε περισσότερα

Μουσική Τεχνολογία:  γραφή και σύνθεση μουσικής με Η/Υ

ένα πολύτιμο μάθημα - μία εξαιρετική γνώση για επαγγελματίες μουσικούς και φοιτητές μουσικής (οργανικής και θεωρητικής)  που καθιστά τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, εργαλείο γνώσης, εξάσκησης, εποπτικό μέσο, αρχειονομικό μέσο τεκμηρίωσης και άλλα πολλά.

Για το μάθημα  ΔΕΝ απαιτούνται γνώσεις χειρισμού Υπολογιστή, απλά αν υπάρχουν αξιοποιούνται.

Τα μαθήματα γίνονται σε ευέλικτους κύκλους σπουδών και είναι απόλυτα προσαρμοστικά στις ειδικές ανάγκες του κάθε φοιτητή.

Ο Η/Υ έχει μπει στη ζωή του μουσικού και δεν είναι ρεαλιστικό να προσπαθούμε να μη βλέπουμε την πραγματικότητα

εισήγηση : Ελένη Σκάρκου 

 

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας και τους καθηγητές τους για την επιτυχία τους στις εξετάσεις στα μουσικά όργανα και τη θεωρία του London College of Music.

Το London College of Music (LCM) ιδρύθηκε το 1887 με σαφή κατεύθυνση προς την μουσική εκπαίδευση. Ενσωματώνεται στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας το 1939 ενώ από το 1991 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Thames Valley University. Το 2011 μετονομάζεται σε  University of West London

 

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους σολίστες μπουζουκιού όλων των εποχών, τώρα διδάσκει στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ.

Για συμμετοχή και μαθήματα στη τάξη του, λειτουργεί στη γραμματεία λίστα προτεραιότητας 

Στο Ωδείο μας λειτουργεί τμήμα

ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ALEXANDER

Η τεχνική ALEXANDER είναι βασικό μάθημα σε όλες τις μουσικές Ακαδημίες και μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου, γιατί απελευθερώνει τους μουσικούς και τους επιτρέπει να παίξουν ανεμπόδιστα αναπτύσσοντας την τεχνική και την εκφραστικότητα τους. 

Η τεχνική ALEXANDER απευθύνεται σε μουσικούς, σε ηθοποιούς και τραγουδιστές.

 

Νέα τμήματα και μαθήματα  Musical του L.C.M.

Απευθύνετε σε τραγουδιστές, ή ταλαντούχα άτομα που θέλουν να γίνουν τραγουδιστές του Musical. Ο βασικός κορμός του ρεπερτορίου διδασκαλίας είναι τραγούδια από τα σημαντικότερα Musical, συνδυασμένα με την ιστορία και την ανάλυση των έργων. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης θεατρική κίνηση και σκηνική παρουσία.

Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν τη φοίτηση, οδηγούνται σε διπλώματα αναγνωρισμένα από το London College of Music (LCM)

εγγραφές όλο το χρόνο

======================================================================================================

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ - ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΩΔΕΙΩΝ,  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.    

Το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ προσφέρει επίσημα το εκπαιδευτικό - εξεταστικό πρόγραμμα καθώς και τους τίτλους σπουδών του London College of Music.
 

 

Επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του ωδείου για να μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στη θεωρητική μουσική, το τραγούδι  ή το μουσικό όργανο που σας ενδιαφέρει.  

 

=======================================================

 

Ανήσυχοι για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη και γνώστες του μεριδίου ευθύνης όλων μας, συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και σας προτείνουμε να προσθέσετε και εσείς τη φωνή σας.  

 

 

   

 

 

 

www.athinaiko-odeio.gr/ Μάθε Μουσική, Σωστά & Ευχάριστα Κλασσική - Jazz-Μοντέρνα -Τραγούδι

 


 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ   Αγ. Σοφίας 96  & Μυκάλης, 171 23 Νέα Σμύρνη Τηλ.:  210 933 1244