ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

Εδώ παράγουμε πολιτισμό !

   ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ - ΝΕΑ  

 

 Δελτίο Τύπου

 Ημέρες Αγάπης και Τέχνης στο «Αθηναϊκό Ωδείο» Νέας Σμύρνης

( 18 - 22 Δεκεμβρίου )

Το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου είναι η αγάπη. Η αληθινή αγάπη, σε αξίες πραγματικές, ουσιαστικές και θεμελιώδεις. Αξίες που δεν αποτιμώνται σε χρήμα και δεν μπορείς να τις αγοράσεις από τα υπερκαταστήματα εμπορίας παιγνιδιών. Που τις βρίσκεις; Μόνο σε εστίες πολιτισμού, εκεί δηλαδή που γεννήθηκε και άκμασε το Ελληνικό πνεύμα. Εκεί που μπορείς να μαθητεύσεις, να λάβεις τις αρετές της γνώσεις, να καλλιεργήσεις το πνεύμα και τη ψυχή σου.

Το Αθηναϊκό Ωδείο, ως φορέας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένος από το κράτος και συνδεδεμένος με διάσημα πανεπιστήμια της Ευρώπης, φέρει μεγάλη ευθύνη για την άρτια καλλιτεχνική εκπαίδευση των φοιτητών του. Ως όμως πολιτιστικός παράγοντας και παιδαγωγός φέρει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για τη ψυχική καλλιέργεια, τη διάπλαση και τη διάδοση των ανώτερων μηνυμάτων της τέχνης.

Έτσι, συνεπής σε μία πορεία, σημαντικών για την πόλη μας, δράσεων πολιτισμού και τέχνης, διοργάνωσε ένα πενθήμερο εκδηλώσεων (18 έως 22 Δεκεμβρίου) γεμάτο τέχνη, χαρά και αγάπη.

Σκοπός ήταν να μοιραστούμε όλοι μαζί τη θετική ενέργεια των Χριστουγέννων, να περάσουμε καλά απολαμβάνοντας μικρούς και μεγάλους φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους, σε στιγμές δημιουργίας, χωρίς όμως να ξεχνάμε και κάποια παιδιά που το χαμόγελο τους χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συγκεντρώναμε χρήματα για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».

            Αναλυτικά το πρόγραμμα είχε ως εξής :

Þ    18 Δεκεμβρίου (18:30) :   προσχολική μουσική αγωγή, παρουσίαση των νεότερων φοιτητών μας (από 2,5 έως 6,5 ετών ) σε μία διαδραστική γνωσιακή προσέγγιση του ρυθμού και των ήχων.

Þ    19 Δεκεμβρίου (19:30):  «Το Δεντρόσπιτο»  μικρές παιδικές αυτοσχέδιες θεατρικές ιστορίες με μουσική.

Þ    20 Δεκεμβρίου (12:00) : Χριστουγεννιάτικα τραγούδια –και όχι μόνο- με αφηγήσεις και ιστορίες για τα έθιμα των Χριστουγέννων. Παράλληλα, Bazaar με παιδικές δημιουργίες των μικρών μας φοιτητών. Στις 18:30 θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι ενήλικες φοιτητές μας.

Þ    21 Δεκεμβρίου (20:30) : Προβολή ντοκιμαντέρ, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης   

Þ    22 Δεκεμβρίου (20:30) : Συναυλία καθηγητών Ωδείου. 17 διακεκριμένοι καθηγητές, με έντονη συναυλιακή δράση και παρουσία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, προσφέρουν μία ωριαία πλουραλιστική μουσική παράσταση με ήχους από την Jazz και την Κλασσική έως την μοντέρνα μουσική.

Τις εκδηλώσεις παρακολουθήσαν εκπρόσωποι από φορείς, την πολιτεία, ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Κουτελάκης, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης καθώς και πλήθος κόσμου.

Τις εκδηλώσεις υποστήριξε η Μ.Κ.Ο Αθηνά, Κύτταρο ζωής τεχνών & γραμμάτων.  

 

επιστροφή στον πίνακα ανακοινώσεων


 


 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ   Αγ. Σοφίας 96  & Μυκάλης, 171 23 Νέα Σμύρνη Τηλ.:  210 933 1244